www.ajuntamentbenissano.es

Patrimonio histórico

Verge dels Desemparats

Virgen de los DesamparadosEn la sagristia trobem un llenç de grans dimensions, el qual representa a la Verge dels Desemparats.

És un llenç denominat “de clavaris”, com a record de la permanència ocasional de la imatge en la casa o església d'aquests.

El goig pel detall anecdòtic o realista, l'abundància de joies exvotos i miniatures en tota la zona davantera que cobreix parcialment fins i tot als innocents, els dos canelobres que acompanyen la imatge, el mantell no acompanyat encara, la peanya poligonal, són trets de les representacions típiques de la imatge durant el segle XVII.

A causa del caràcter devocional de la Verge existeixen nombrosos exemples d'aquestes representacions, amb xicotetes variacions entre ells, com el del Convent de les Monges Agustines de la Presentació, la Parròquia de Sant Tomás i Sant Felip Neri, Col·legi de Hábeas Christi i el del Palau Arquebisbal a València, entre uns altres. Sent aquest últim el que posseeix major semblat amb el qual es conserva en l'Església de Benissanó, tant quan fisonomia com pels detalls que apareixen.

Visita les Xarxes Socials

instagramvimeo logo