www.ajuntamentbenissano.es

Patrimonio histórico

Església dels Sants Reis

Plaza BenisanóTemple parroquial dedicat als Santos Reis, on es venera a la Verge del Fonament, patrona de Benissanó.

La primitiva església es va erigir en la segona meitat del S. XV sota els designis de la família Cavanilles i Villarrasa, senyors de Benissanó. Estava constituïda per una nau gòtica principal amb dos laterals coberta amb teso d'artesonat mudèjar de gran valor artístic. Aquest primitiu temple estarà assentat sobre l'antiga mesquita d'origen àrab. Després de la demolició d'aquesta originària església, va ser beneïda la nova de tres naus rematades en testera plana, cor als peus; en estil neogòtic i realitzada amb materials més moderns. Després de la guerra civil, va haver de ser restaurada l'any 1945. I finalment, l'any 1983 es va pintar la façana i es van restaurar les voltes, el campanar i l'altar, aspecte que mostra en l'actualitat.

Cal destacar com a joies artístiques d'aquesta església, tres quadres conservats de l'antiga església, un que formava part del primitiu altar major, actualment modificat: l'Adoració dels Reis del Pal de Sant Leocadio del S. XV i un altre situat sobre el sagrari, representant un Natzaré atribuït a Juan de Juanes; a més d'una representació de la Verge dels Desemparats del S. XVII, sense oblidar les 13 capelles laterals de gran bellesa artística.

Amb motiu de la celebració del Tercer Centenari de la Troballa de la Verge del Fonament, es realitzen els treballs de neteja i pintura de l'interior del temple.

Visita les Xarxes Socials

instagramvimeo logo