www.ajuntamentbenissano.es

Patrimonio histórico

Part 2

El castell té fàbrica de maçoneria reforçada amb carreus de reforç en les cantonades. És de planta rectangular, destacant en la seua part central la torre de l'homenatge, quadrada i almenada, amb finestrals de clara influència gòtica. La torre que sobreix en altura sobre el palau sembla elevar-se des del mateix centre, però gens més allunyat de la realitat ja que la mateixa es troba descentrada sobre el centre de l'edifici.

En la façana principal un conjunt de construccions aterrassades formant un cos avançat, distribueixen l'entrada al palau i als diferents recintes interns (palau, fossat i pati d'armes). L'entrada al castell es realitza per la façana de Llevant travessant un arc de mig punt obert en la barbacana o davant-muralla que servia de protecció al palau. En el seu moment per a entrar en el mateix calia salvar un fossat ple d'aigua i un pont llevadís. El fossat avui recuperat es troba sec i podria considerar-se zona enjardinada si l'estiguera.

Té el castell tres torres característiques que destaquen sobre les altres: la Torre de la Poterna, circular i que controla el pati d'armes, una torre defensiva de planta hexagonal amb obertures per a l'artilleria, la qual cosa ens parla de la seua adaptació a temps més moderns en què començava a ser usat aquesta arma i una tercera de planta quadrada que es troba al costat de la terrassa-mirador.

Visita les Xarxes Socials

instagramvimeo logo