www.ajuntamentbenissano.es

Historia

Part 2

carlos IEn posteriors donacions, pertanyents a la Cancelleria i documentades en temps de Pedro el Gran, apareix el nom de Benissanó tal com ho coneixem en l'actualitat, en concret en la donació efectuada en 1278 i 1279 a Juan de Prócida.

A partir d'aquest moment comencen a succeir-se les donacions entre diferents famílies cristianes fins a 1477, any en què és comprat per Sra. Isabel, esposa de D. Luis de Cavanilles. Al desembre d'aquest mateix any 1477 el rei D. Juan de Navarra concedeix a D. Luis la jurisdicció de Benissanó. En la segona meitat del segle XV és quan s'erigeix el castell tal com ho coneixem en l'actualitat (sense oblidar les posteriors reformes). Al novembre de 1519 i rei Carlos I atorga llicència per a construir torres i muralles en aquest lloc.

franciscoI rey francia

Amb l'inici del mandat d'aquesta renombrada família és quan s'aferma la configuració de Benissanó com a poble de senyoriu, manifestament independent del poder real. Don Luis de Cavanilles va ser copero del rei Juan II d'Aragó en 1477, governador de la Ciutat i Regne de València en nom dels Reis Catòlics entre els anys 1481 i 1503. El seu fill, Don Jerónimo de Cavanilles va ser capità de la Real Guàrdia amb el rei Fernando el Catòlic, ambaixador de França entre els anys 1509 i 1511 i Governador de la Ciutat i Regne de València en 1523. Va ser Don Jerónimo de Cavanilles qui va traslladar al rei presoner Francesc I de França al castell de Benissanó, per petició directa de l'Emperador Carlos V, després de la derrota en la batalla de Pavía en 1525, conformant un dels passatges històrics esdevinguts en el municipi que més es coneixen i es recorden. Va exercir també els càrrecs de Virrey i Capità General de la Virreina Donya Germana de Foix des de 1538 fins a 1549. Va casar amb Donya Leonor de Borja, emparentant al municipi amb aquesta família de Papes. desembarco franciscoI rey francia

Visita les Xarxes Socials

instagramvimeo logo