www.ajuntamentbenissano.es

Fiestas

Verge del Fonament

La patrona de Benissanó és la Verge del Fonament que es venera, des de 1699 en la Parròquia dels Sants Reis. Podem dir que aquestes festes, en les quals a més es festeja a la Verge dels Dolors i a Sant Josep, comencen en l'última setmana d'agost i s'estenen pràcticament fins a la primera quinzena del mes de setembre. Tots els anys a mitjan mes d'abril té lloc la proclamació de la Reina Major de les Festes. Aquest acte que comença amb la recollida de les Dames d'Honor i dels Clavaris de la Verge del Fonament, finalitza amb un excel·lent sopar. D'igual manera, a la fi d'aquest mes, té lloc la proclamació de la Reina Infantil, en una acte emotiu, i en el qual participen les dames d'honor infantils.

Des de Finals d'Agost s'organitza la Setmana Esportiva, en la qual es realitzen els campionats de Futbol-Sala, Truc, Parxís,... Té lloc també la Presentació de la Regina Major de les Festes i la seua Cort d'Honor i la Presentació de la Regina Infantil i la seua Cort d'Honor.

Des de l'1 al 6 de Setembre: Pregó de Festes, Entrada de la Murta, amb la tradicional desfilada de carros i cavalleries engalanades, Festival de Bandes, Novena en Honor a la Verge del Fonament, Cavalcada (Amb la participació de les quatre clavaries), Ball amb orquestra, parc infantil, cucanyes i xocolata per als més xicotets, jocs Tradicionals,Nit Mora, vaquetes i bou embolat, que tenen un destacat protagonisme en aquests dies, Concursos de Paelles, tradicional “Sopar al Carrer” en el qual tots els veïns trauen les taules al carrer, passant més tard els clavaris a repartir begudes i aperitius, teatre, tir i arrossegament i PlayBacks.

El 7 de Setembre, les Clavaries, així com totes les penyes del poble, assisteixen a la Gran Ofrena de flors a la Patrona: la Verge del Fonament. Aqueixa mateixa nit tenim actuacions de PlayBacks o Revetla.

En les festes religioses de Benissanó cal destacar, com no, la Festa del 8 de Setembre dedicada a la seua Patrona, LA VERGE DEL FONAMENT, festa presidida pels Clavaris de la Verge que cada any, en finalitzar la festa es trau la llista que l'any següent va a realitzar la festa a la Patrona. El 8 de Setembre té lloc la Tradicional “despertà”, el rosario de l'Aurora, la eecollida de Clavaris, Regina i la seua Cort d'Honor, Solemne Missa, mascletà, processó , castell de focs artificials i revetla o varietats.

Visita les Xarxes Socials

instagramvimeo logo