www.ajuntamentbenissano.es

Fiestas

Setmana Santa

semana santaBenissanó celebra la Setmana Santa oferint al visitant una visió diferent de la religiositat popular i el fervor cristià que es manifesta al llarg de tots aquests dies.

Des del Diumenge de Rams, es respira un ambient que denota ja molt d'aprop aqueixa manera peculiar de viure els misteris de la passió, mort i resurrecció de Crist.

Pels carrers i places, entre les muralles i portals, amb la mirada del gran moment, el nostre castell, la devoció, el silenci, els passos de Setmana Santa i les veles enceses rescaten i reafirmen les nostres tradicions seculars.

La bellesa de les imatges dels passos, el marc en el qual es desenvolupa el recorregut de les processons ens traslladen a altres èpoques.

És costum en el nostre poble, després de la celebració de la majoria dels actes religiosos i després de la Vigília Pascual, que les Clavariesses de la Verge dels Dolors oferisquen a tots els que s'han acostat a la Plaça de l'Església uns dolços típics de Benissanó, com “la coca en llanda” “les galletes”, els rossegons” i la beguda que tradicionalment se serveix: la mistela.

El Diumenge de Pasqua se celebra la TROBADA, la processó la qual es realitza sempre mitja hora abans de la Missa Major. Seguint la tradició secular la imatge de la Verge dels Dolors i la del Crist Ressuscitat es donen cita en la mateixa plaça i és en aqueix mateix lloc, on una xiqueta del poble, vestida d'àngel li recita un versos a la Verge i a Crist.

Visita les Xarxes Socials

instagramvimeo logo