www.ajuntamentbenissano.es

Fiestas

Associacions Culturals / Festives

PENYA "EL COET"

Penya El CoetPenya fundada el 8 d'abril de 1992 i presentada en el Registre de la Direcció general de Justicia i Interior.

Anys més tard, en el 2010, es reactiva la seua activitat després d'uns anys al no poder celebrar-se les tradicionals “Cordaes” en el municipi.

La seua finalitat és realçar la cultura del foc, investigant i agafant dades per a donar a conèixer l'afició del nostre poble a la pólvora.

Col·laboradors molt actius de la FVAAC, realitzant diversos cursos de formació “CRE” en el nostre poble tant per a veïns com a visitants.

En l'actualitat dins dels seus actes, promocionen la “Cordà” infantil, Correfocs i la tradicional “Corda de peses”.

Cordà

 

PENYA TAURINA "EL CENCERRO"

Penya Taurina El Cencerro

 

PENYA TAURINA "BENIBOU"

Penya Taurina BenibouLa Penya Taurina “Benibou”, naix per la inquietud d'un grup d'afeccionats i amants dels festejos taurins d'impulsar i fomentar els “Bous al carrer” en la nostra localitat.

Segons la seua acta fundacional el 13 de gener de 2005 són promotors de l'associació Miguel Angel Ferrando Castellà, Diana Gómez Castellà, Blanca Sanleón Dionisio, Manuel Pérez Galà i David Garrido Rioja, constituint-se com a President de la mateixa D. Miguel Angel Ferrando Castellà.

S'inscriuen els estatuts el 23 d'agost de 2006 en el Registre Autonòmic d'Associacions i, en ells consten com a objectius principals de l'associació recol·lectar fons per a celebrar festejos taurins en la localitat de Benissanó, col·laborant de manera activa amb la celebració de les festes patronals a més, de col·laborar en les diferents activitats que s'estimen oportunes en el municipi amb caràcter social, esportiu, religiós o d'oci, optimitzant les relacions amb altres associacions.

Les activitats que s'han desenvolupat durant els primers 10 anys han sigut principalment “Bous al carrer” en les festes patronals com “solta de vaques”, “bous en punta”, “bous embolats” “desencaixonà”… alternant amb capeas per als membres de la penya.

19 són els penyistes inscrits en l'actulidat que, al costat dels seus col·laboradors són necessaris per a poder desenvolupar tots els actes de la festa.

Visita les Xarxes Socials

instagramvimeo logo